SAJTOS KIFLIK

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

andika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

7

Előkészítési idő (perc)

150

Sütési / főzési idő (perc)

3

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

70dkg liszt, 1.5dl tej, 2 evőkanálkristálycukor, 5 dkg élesztő, 2 egész tojás, 2 dl kefir, 1 dl étolaj. Lekenéshez: 2 kávéskanál

*

Elkészítés:

Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben. Amikor megkelt, hozzáadjuk a liszthez a tojással, a kefirrel, az étolajjal és egy csipet sóval együtt. Az egészet jól kidolgozzuk és 12 részre osztjuk.  Lekenéshez a margarint a 2 kávéskanál sóval habosra keverjük és 6 részre osztjuk. A tésztából  kb 30 cm átmérőjű köröket nyujtunk. Egyszerre 2 db készitsünk el az 1 iket lekenjük a sós margarinnal, a másik lapot ráhelyezzük és a széleit lenyomkodjuk , hogy a töltelék ne jöjjön ki. Aztán a kört felszeleteljük mint egy tortát 16 egyenlő részre és kifliket formálunk belőle. a vastagabb résznél kezdjük  a feltekerést , és a végén kifli alakura hajlitjuk. Sütőpapirral kibélelt tepsire rakjuk tojással megkenjük, sajtal megszórjuk, és 1 órán át a tepsin kelesztjük ( 3 db tepsire való lessz ebból a mennyiségből). Mire a végére érünk a első tepsit tehetjük asütőbe. A előmelegitett sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.  Langyosan nagyon finomak de másnap is mér finom ropogósak maradnak.

SAJTOS KIFLIK