Hozzávalók:
1 kg finom liszt
5 dkg élesztő
1/2 liter tej
púpozott ek. só
2 dl étolaj
margarin
30-40 dkg Trappista sajt
4 db tojássárágája a kenéshez
*
Elkészítés:
A langyos, picit cukrozott tejbe beledobjuk az élesztőt, kicsi lisztet, néhány percet várunk.
Hozzáadjuk a többi lisztet, az olajat, sót, és összegyúrjuk. Nem kell keleszteni a tésztát!
A tésztából 10 kis cipót formázunk. Gömbölyűre nyújtjuk, 8 részre vágjuk a kört (kb. 20-22 cm a kör átmérője). Megkenjük olvasztott vajjal/margarinnal és reszelt sajtot szórunk rá.
Feltekerjük, kifliket formázunk. Tetejét megkenjük tojássárgájával , és reszelt sajttal megszórjuk.
200 fokra előmelegített sütőben (első adagot) 20 percig sütjük.