Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához: 80 dkg
Töltelék: 6 púpos
Tetejére: 1 db
*
Elkészítés:
Elkészítés. A Tejet a cukorral felmelegítjük, beletesszük az élesztőt, és ha feljött, a többi hozzávalóval közepes keménységű tésztát készítünk. /én kenyérsütő géppel dolgoztam!Lisztezett deszkára öntjük ha meg kelt, és két egyforma részre osztjuk.Míg kel, elkészítjük a tölteléket.
A tejfölt ,a fokhagymát összekeverjük,
A tésztát kinyújtjuk, és megkenjük a tejfölös massza felével, szórunk rá kukoricát, a felkockázott sonkát, és a reszelt sajtot. Feltekerjük mint a kalácsot, és háromszög alakban elvágjuk. A másik lappal is így teszünk. Sütőpapírral bélet lemezre tesszük, tetejét megkanjük tejfölös tojással, majd 200 fokon szép pirosra sütjük.Én szortam rá szezám magot, és lenmagot is.