Hozzávalók:
80 dkg liszt
5 dl tej
5 dkg élesztő
1 evőkanál só
1,5 dl olaj ez a tésztához.
Töltelék:
3 tojássárga, 18 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt (vagy füstölt sajt)
tetejéhez: tojásfehérje, reszelt sajt, szezámmag
*
Elkészítés:
Az élesztőt tejben felfuttatom, a hozzávalókat jól összedolgozom. 4 egyforma cipót formálok.
NEM KELL KELESZTENI!
Nyújtfófán nagytepsi nagyságúra nyújtom a cipót, majd a töltelékhez összekeverem a tojássárgát a vajjal és reszelt sajttal, ezzel kenem a tésztát.
Feltekerem mint a csigát, majd háromszögeket vágok bele.
Sütőpapíros tepsibe helyezem és félórát pihentetem.
A sütőt előmelegítem 240 fokra.
Pihentetés után a tojásfehérjével megkenem a tetejét, reszelt sajtot vagy szezámmagot szórok rá, majd világos barnára sütöm 240 fokon. Nekem ez kb. 10 perc alatt megtörtént.