Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, 3 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztő,5 ek. napraforgóolaj/én olíva/ 1 csapott ek. cukor, 2 kk.só.
Töltelék: 30 dkg trapista sajt, 30 dkg gépsonka, 5 dkg puha /kenhető / margarin.
Tetejére: 20 dkg reszelt sajt, 1 egész tojás felverve.
*
Elkészítés:
Élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
Lisztet tálba szitájuk, hozzá só, élesztős tejet, olajat, és tésztát dagasztunk.
Letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt 2 felé vágjuk, és egyenként kb.
3 mm- vastag téglalapot nyújtunk.
Megkenjük vékonyan margarinnal, bőven megszórjuk reszelt sajttal és kockára vágott sonkával.
Feltekerjük és V alakban felvágjuk.
Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapíros tepsibe tesszük, 2 cm távolságra egymástól.
Lekenjük tojással és megszórjuk sajttal.
Még 1/2 órát kelesztjük.
Utána 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
/kb.
20-25 perc, sütő függő.
/