Hozzávalók:
25 dkg baconszalonna,
2 fej vöröshagyma,
15 dkg füstölt reszelt sajt, (trappista)
2,5 dl tejföl,
5 dkg sajt a tetejére, (nem füstölt) és
1 zöldhagyma szár
Galuska:
35 dkg sima liszt,
4 db egész tojás,
2,5 dl tej,
só,
bors
*
Elkészítés:
Először elkészítjük a galuskát, és 20 percig pihentetjük.
A szalonnát megpirítjuk, ( nem kiszárítani) majd kiszedjük és a vékony karikára szeletelt hagymát meg pirítjuk.
A galuskát sós vízbe kifőzzük, és a 15 dkg sajttal, bakonnal, hagymával, tejföllel, összekeverjük.
Tetejét az 5 dkg sajttal meg szórjuk, előmelegített sütőbe pirosra sütjük.
Tálalásnál az apróra vágott hagymaszár a tetejére.
További szép napot!