Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 tojàs
petrezselyemzöld ìzlés szerint
5 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanàl zsemlemorzsa / amennyiből golyókat lehet formàzni lehet tőbb zsemlemorzsa is/
20 dkg reszelt sajt
só
bors
olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A burgonyàt meghàmozzuk, felkockàzzuk és sós vìzben megfőzzük.
Leszűrjük és összetörjük mintha burgonyapürét készìtenénk, majd langyosra hűtjük.
A zúzott fokhagymàt, a fűszereket, zsemlemorzsàt és a tojàst is hozzàadjuk.
Jól összekeverjük, majd a sajtot is beledolgozzuk.
Ha a massza túl làgynak tűnik, adunk hozzà még zsemlemorzsàt, kisebb golyókat formàlunk belőle és forró olajban kisütjük, majd papírtőrlőre tesszük, hogy a felszívja a felesleges zsíradékot.