Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg finomliszt
30 dkg margarin
2 dl tej
1 csomag sütőpor
só ízés szerint
Krém:
30 dkg margarin
30 dkg reszelt sajt
só (kevés!)
1 kk pirospaprika
*
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sót, sütőport, majd a
/margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejet és
összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor kevés lisztet
adjunk még hozzá.
Amíg elkészítjük a sajtkrémet, addig hűtőbe tesszük.
A krémhez a puha margarinban elkeverjük a sajtot, paprikát és
kevés sót (óvatosan, mert a sajt is sós!).
A tésztát 4 részre osztjuk. Az egyiket enyhén lisztezett
deszkán vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk és
egyenletesen rákenjük a sajtos krém egynegyed részt, majd szorosan
feltekerjük. Folpackba csomagolva egy
éjszakára hűtőbe tesszük.
A többi tésztát is így készítjük el.
A kész rudakat kisujjnyi vastagra szeljük és 170 fokra
melegített sütőben -15 perc alatt szép pirosra sütjük (ne
süssük túl, mert könnyen kiszárad!)..
Dobozban tárolva akár egy hétig is friss, finom, puha marad