Hozzávalók:
4 csirkecomb
1 csirkemell
30 dkg reszelt sajt
4 dl tejföl
só
bors
kevés őrölt szerecsendió
kevés fehér bors
zsír vagy olaj a sütéshez
párolt rizs
kockázott ananász(jó egy doboz konzerv is)
*
Elkészítés:
A csirkedarabokat sózom, borsozom, serpenyőben zsíron, vagy olajon forgatva, lefedve, 15 percig elősütöm. A sajtot elkeverem a tejfölben, sózom, szórok hozzá fehér borsot, őrölt szerecsendiót, jól összekeverem. Az elősütött húsdarabokat tepsibe, vagy jénai tálba rakom, aminek aljára szedek egy keveset a hús zsírjából, majd a tejfölös sajtot a húsokra halmozom. Közepes hőmérsékleten addig sütöm, amíg a teteje világos barna lesz. A párolt rizshez keverek ananász kockákat, azzal tálalom.