Sajtos csirke, ananászos rizzsel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Sajtos csirke, ananászos rizzsel

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 csirkecomb
1 csirkemell
30 dkg reszelt sajt
4 dl tejföl

bors
kevés őrölt szerecsendió
kevés fehér bors
zsír vagy olaj a sütéshez
párolt rizs
kockázott ananász(jó egy doboz konzerv is)

*

Elkészítés:

A csirkedarabokat  sózom, borsozom, serpenyőben zsíron, vagy olajon  forgatva, lefedve, 15 percig elősütöm. A sajtot elkeverem a tejfölben, sózom, szórok hozzá fehér borsot, őrölt szerecsendiót, jól összekeverem.  Az elősütött húsdarabokat tepsibe, vagy jénai tálba rakom, aminek aljára szedek egy keveset a hús zsírjából, majd a tejfölös sajtot a húsokra halmozom. Közepes hőmérsékleten addig sütöm, amíg a teteje világos barna lesz. A párolt  rizshez keverek ananász kockákat, azzal tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sajtos csirke, ananászos rizzsel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!