Hozzávalók:
Ezt el lehet készíteni filézett csirke felsőcombból és filézett csirkemellből. Nekem a csirkemell a kedvencem, mivel egyedül voltam itthon, ezért csak ekkora adag készült.
1 egész csirkemellfilé
só
20-30 dkg sajt reszelve
4 tojás
pici vaj a tál kikenéséhez
liszt (vagy hajdinaliszt)
*
Elkészítés:
A húst megtisztítom, a csirkemellfiléket vékonyabb szeletekre vágom. Besózom, hagyom picit állni. Egy jénai tálat kivajazok, majd a panír dolgokat előkészítem. A panírozás sorrendje liszt (hajdinaliszt), tojás, reszelt sajt. A hússzeleteket panírozom a fenti sorrendben és a jénai tálba rakodom egymásra. A végén 2 tojást összekeverek egy kevés tejföllel és leöntöm, ezt lehet tojást összekeverek egy kis sajttal és azzal leöntöm. Lefedem a jénait alufóliával vagy a tetejével és előmelegített sütőben lassan megsütöm. Mielőtt kész, tehetünk rá még pici reszelt sajtot a tetejére. Utána szeletelhető. Köretnek én paradicsomot és paprikát ettem, de bármi lehet.