Sajtos bolognai koszorú

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Sajtos bolognai koszorú

Sajtos bolognai koszorú

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tésztához:
1kg finom liszt
5dkg  élesztő
1 dl tej
2 dl tejföl
1 evőkanál  só
langyos víz
csipet cukor
Töltelék
20 dkg sonka
20 dkg trapista
1 konzerv csemegekukorica
2 dl tejföl
1 tojás a kenéshez
2 gerezd fokhagyma
1 tk só
20 dkg bolognai alap (darált hús olajon pirítva mikor puha ráöntjük a bolognai alap port )

*

Elkészítés:

Elkészítés
A lisztet mély keverő tálba szitáljuk. Az élesztőt 1 dl langyos tejben csipetnyi cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük. Hozzákeverjük az olajat, a sót a tejfölt  és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk, ami nem ragad oda az edény falához. A tésztát letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben a másik  tejfölbe beletörjük a fokhagymákat. A sonkát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük a bolognai alapot elkészítjük . Ha duplájára kelt a tészta három részre osztjuk és lisztezett deszkán 3-4 milliméter vékony tégla lapokat nyújtunk. A kinyújtott tésztákat megkenjük fokhagymás tejföllel, majd meglocsoljuk a bolognai alappal és megszórjuk sonkával, kukoricával, reszelt sajttal, majd az egészet egyenletesen feltekerjük. Az így feltekert tésztából szép karikát formázunk ,végeit összefogjuk. Éles késsel háromszögeket vágunk, ügyelve arra, hogy a háromszögek csúcsánál maradjon egy centi hosszúságú tészta. Ez össze fogja tartani sütéskor a háromszöget. Arra ügyeljünk hogy teljesen ne vágjuk át a tészta aljáig .Az így kapott bevagdosott koszorút   sütőlapra helyezzük, 20 percet letakarva pihentetjük. A sütőt előmelegítjük, majd a tészta  tetejét megkenjük felvert tojással amit csipet sóval ízesítünk és szezám maggal megszórjuk,majd forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Maradékból süthetünk ugyanígy háromszögeket is.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sajtos bolognai koszorú