Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
10 dkg kockázott bacon
2 fej lila hagyma
12 dkg krémsajt (Medve vagy Mizo)
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg reszelt sajt
só
őrölt bors
*
Elkészítés:
A bacont zsírjára sütöm, majd hozzá adom a felkarikázott lila hagymát és üvegesre pirítom.
Ha a hagyma is megpirult, leveszem a tűzhelyről és hagyom kihülni, majd hozzá keverem a krémsajtot, megszórom az aprított petrezselymezölddel, sózom, borsozom és alaposan elkeverem.
A csirkemellet megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm és egy éles késsel az oldalába zsebet vágok.
Sózom, tűzálló tálba teszem és megtöltöm a sajtos, baconos krémmel.
180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésessel kb 20 percet sütöm, majd megszórom a husik tetejét a reszelt sajttal és vissza tolom a sütőbe, hogy a sajt is ráolvadjon.
Ízlés szerint friss salátával, párolt rizzsel kínálom.