Sajtos-baconös buci

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Klárika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

180

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Sajtos-baconös buci

Recept leírás:

Hozzávalók:

500 g búzaliszt
300 ml tej (zsíros)
2 db tojássárgája
25 g élesztő friss
50 ml étolaj
10 g só
1 csapott teáskanál cukor
A töltelékhez:
250 g sajt – trappista
250 g bacon

*

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük és a felfuttatott élesztőt hozzáadva jól kidolgozzuk.
Robotgép spiráljával 15-20 perc.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán, nyújtsuk ki vékonyra.
A sajtot reszeljük le és szórjuk egyenletesen a tészta tetejére.
A szalonnát vagy kockázzuk fel vagy ha kockázott morzsolgassuk meg, hogy kockáira hulljon, majd egyenletesen szórjuk a sajt tetejére.
A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva nem túl szorosan tekerjük fel, majd a rudat háromszögekre daraboljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkenjük a tetejét a kimaradt tojásfehérjével.
Díszítés képen a tetejére sajtot vagy magokat szórhatunk.
Langyos sütőben még fél órát kelesztjük, majd 170-180 C fokon, kb.
fél óráig sütjük.
A kisült tésztát 5 percig a tepsiben hagyjuk állni, majd rácsra szedjük és teljesen kihűtjük.
De megkenheted bármilyen pizzás ízzel is.

Sajtos-baconös buci

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sajtos-baconös buci