Hozzávalók:
A tésztához:
500 g búzaliszt
300 ml tej (zsíros)
2 db tojássárgája
25 g élesztő (friss)
50 ml étolaj
10 g só
1 csapott teáskanál kristálycukor
A töltelékhez:
250 g sajt – trappista
250 g bacon
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük és a felfuttatott élesztőtt hozzáadva jól kidolgozzuk. Robotgép spiráljával.A megkelt Enyhén lisztezett deszkán, nyújtsuk ki vékonyra a tésztát .A sajtot reszeljük le és szórjuk egyenletesen a tészta tetejére. A szalonnát vagy kockázzuk fel vagy ha kockázott morzsolgassuk meg, hogy kockáira hulljon, majd egyenletesen szórjuk a sajt tetejére. A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva nem túl szorosan tekerjük fel, majd a rudat háromszögekre daraboljuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkenjük a tetejét a kimaradt tojásfehérjével. Díszítés képen a tetejére sajtot vagy magokat szórhatunk. Langyos sütőben még fél órát kelesztjük, majd 170-180 C fokon, kb. fél óráig sütjük. A kisült tésztát 5 percig a tepsiben hagyjuk állni, majd rácsra szedjük és teljesen kihűtjük.
De megkenheted bármilyen pizzás ízzel is.

