Hozzávalók:
Sajtmártáshoz:
*
Elkészítés:
Húsos-karfiolhoz : Karfiolt egészben, sós vízben megfőzzük forrástól számítva 5 percig, majd kiemeljük a vízből, és lehűtjük.
Apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Megdinsztelt hagymát darált húshoz adjuk, beletesszük a tojást, fűszerpaprikával meghintjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Karfiolt olajjal kikent edénybe tesszük, és beborítjuk a húspéppel.
Baconszalonnával betakarjuk, fóliával letakarjuk, 30 percig sütjük, teljes sülés előtt 20 perccel levesszük róla a fóliát, és szép pirosra sütjük.
Sajtmártáshoz: Egy serpenyőben összekeverjük a sajtot, tejet, és felforraljuk.
Hozzáadjuk a mustárt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Húsos karfiolbombával tálaljuk.