Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 púpozott ek liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
1 gerezd fokhagyma
5 dl tej
5 dl víz
2 db húsleveskocka vagy ételízesítő
½ mk szerecsendió
½ mk őrölt fehér bors
1 tk só
20 dkg reszelt sajt (lehet vegyesen többféle sajt)
½ csokor petrezselyem
3 ek pirított mandulaforgács
*
Elkészítés:
A vajon megfuttatjuk a lisztet, világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és kevergetés közben felöntjük a vízzel és a tejjel, majd hozzáadjuk a leveskockákat (ételízesítőt), szerecsendiót, fehér borsot, kevés sót, végül a reszelt sajtot, és addig melegítjük, folytonos kevergetés közben, amíg a sajt elolvad benne.
Tálaláskor megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és a mandulával.