Hozzávalók:
Hozzávalók
· 50 dkg sima liszt
· 4,2 dkg élesztő (Lidl)
· 3 dl savó vagy tej(vagy 10g édes savópor 3 dl vízben feloldva)
· 1 tk cukor
· 1 tk só
· 1 dl olaj
Töltésre
· olvasztott margarin
· fűszeres krémsajt (Lidl) vagy amit szeretnénk
Tetejére
· 1 felvert tojás
· szezámmag vagy reszelt sajt
*
Elkészítés:
Elkészítés
A tészta hozzávalóit dagasztógépbe teszem, vagy kézzel készítem el, úgy, hogy az összes anyagból egy nagyon finom lágy kelt tésztát dolgozok össze. Ezután duplájára kelesztem, kb ½ óra alatt megnő egyenletes hőmérsékleten.
Lisztezett felületre borítom és 4 egyenlő darabra vágom, majd mindegyiket egymás után kör alakra nyújtom, megkenem olvasztott margarinnal. 12 szeletre vágom és a háromszög rövidebb oldalára teszem a tölteléket. Ettől az oldaltól tekerem fel, sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, 30 percig pihentetem.
Amíg a sütőt 180 C° – ra előmelegítem, addig lekenem felvert tojással a tetejüket és szezámmaggal vagy reszelt sajttal szórom meg. 30 percig vagy szép sült felület eléréséig sütöm.