Hozzávalók:
10 dkg reszelt trappista sajt.
*
Elkészítés:
Egy mutatós vendégváró, amibe belepakolhatjuk a chipseket vagy sós mogyorót, és a végén meg is ehetjük!
Lereszeljük a trappista sajtot.
Rajzolunk egy akkora kört egy szilikonos sütőpapírra, amekkora kosárkát akarunk készíteni, majd elterítjük a sajtot egyenletesen a sütőpapíron.
Mikrohullámú sütőben, alacsonyabb fokozaton addig melegítjük, amíg a sajt el nem kezd pirulni.
Kisebb kosárkánál kb.
1 perc, nagyobbnál másfél, de figyelni kell.
Ha kevésbé sütjük meg, nem fogja megtartani a formáját kihűlés után.
Amikor megpirult, egy konyharuhával megfogjuk, gyorsan ráborítjuk egy kisebb tál aljára, és rányomkodjuk.
Percek alatt kihűl, és a sajt felveszi a tál alakját.
Ha vastagabban terítjük el a sajtot, akár salátát is tálalhatunk benne.