Sajtkosár

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

24

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 g reszelt parmezán

*

Elkészítés:

A sajtot durvára reszeljuk. Egy nagyobb serpenyot szárazon felhevítunk és a kupac sajtot egyenletesen eloszlatjuk a serpenyo kozepén, torekedve már most a 9-10 cm átméroju kor kialakítására. A sajtból a zsír elkezd kisulni, majd pár perc elteltével annyira osszeáll/megkeményedik, hogy egy lapáttal óvatosan alányúlva megfordíthatjuk és a másik oldalát is átsutjuk (ez már kevesebb idot vesz igénybe). Amikor aranyszínu a sajtpalacsinta mindkét oldala, kivesszuk a serpenyobol és egy lefelé fordított betottes uveg tetejére tesszuk és lefelé hajtjuk a széleket, ezáltal tálacskát formálva. Néhány pillanat alatt megkeményedik a fricó és leemeljuk a sablonról.
Ebben tálalhatjuk a salátát.

Sajtkosár