Hozzávalók:
*
Elkészítés:
Sajtból van a kolbász, nem csak a hold!
45 éve tanultam ezt a receptet is, amikor vegetárius lettem.
Lereszelek 30 dkg füstölt sajtot, hozzá 50 dkg trappistát vagy más félkemény sajtot.
A sajtokat a reszelő nagy lyukú részén reszelem le.
A reszelő kis lyukú részén hozzáreszelek 1 szép fej fokhagymát.
Szórok rá bőven őrölt pirospaprikát, ízlés szerint őrölt köményt, majorannát.
(Aki szereti, tehet hozzá kolbász fűszerkeveréket.
Ha van, nagyon jó bele a füstölt őrölt pirospaprika.
) Összekeverem.
5 dl olajat melegítek (lehet többet is, mert nagyon finom lesz az olaj íze, főzéskor felhasználom).
Beleteszem a sajtkeveréket, jól összeolvasztom, kevergetve.
Majd fóliára kiszedem, és feltekerem kolbász formára.
Hűtőbe teszem megdermedni, és máris szeletelhető.
Az ízes olajat üvegbe töltöm, főzéshez felhasználom.