Hozzávalók:
4×30 g reszelt sajt (trappista vagy parmezán, parmezánnal ropogósabb, én most kevertem a kétféle sajtot)
1-1 tk darálatlan mák, szezámmag,
½ kk chilipor
*
Elkészítés:
Lereszeljük a sajtokat, és egy tálban összekeverjük őket.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire 1-1 nagyobb teáskanálnyi halmot teszünk, laposra elegyengetjük őket a kanál hátával.
Ha nem egyengetjük el, a közepe vastagabb marad, nem sül át rendesen, és nem ropogós, hanem rágós lesz.
Egyik sorra nem teszünk semmit, a második sort megszórjuk egy-egy csipetnyi mákkal, a harmadik sort egy kevés szezámmaggal, a negyedik sort chiliporral.
180 fokra előmelegített sütőben 9-10 perc alatt világosbarnára sütjük őket.
Ha nem sülnek meg eléggé, másnapra rágóssá, szívóssá válnak.