Sajtchips vegyesen. natúr, szezámmagos, mákos, chi

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

4×30 g reszelt sajt (trappista vagy parmezán, parmezánnal ropogósabb, én most kevertem a kétféle sajtot)
1-1 tk darálatlan mák, szezámmag,
½ kk chilipor

*

Elkészítés:

Lereszeljük a sajtokat, és egy tálban összekeverjük őket.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire 1-1 nagyobb teáskanálnyi halmot teszünk, laposra elegyengetjük őket a kanál hátával.
Ha nem egyengetjük el, a közepe vastagabb marad, nem sül át rendesen, és nem ropogós, hanem rágós lesz.
Egyik sorra nem teszünk semmit, a második sort megszórjuk egy-egy csipetnyi mákkal, a harmadik sort egy kevés szezámmaggal, a negyedik sort chiliporral.
180 fokra előmelegített sütőben 9-10 perc alatt világosbarnára sütjük őket.
Ha nem sülnek meg eléggé, másnapra rágóssá, szívóssá válnak.