Hozzávalók:
50 dkg sertés + marha darálthús, vegyesen
4 db nagyobb hamburger zsemle
4 szelet sajt
1 tojás
kevés reszelt hagyma
só, bors
1 ek zsemlemorzsa
4 saláta levél, uborka, paprika (ki mit szeret bele)
ketchup, mustár
*
Elkészítés:
A darálthúst összekeverem a tojással, a zsemlemorzsával, a fűszerekkel és négy nagyobb pogácsát formálok belőle.
Előmelegítek egy 24 cm-es, 2,5 l-es AMC alapelemet és a húspogácsákat mindkét oldalukon ropogósra pirítom. Ráteszem a fedőt és néhány percig félreteszem. Azért nevezem egészséges sajtburgernek, mert semmilyen zsiradékot, még egyetlen csepp olajat sem használok hozzá.
Közben kettévágom a zsemléket, kissé átmelegítem, belerakom a zöldségeket, rá egy húspogácsát, egy szelet sajtot, ami a forró húson megolvad. Még ketchupot és mustárt is teszek rá, befedem a zsemle másik felével és a húspogácsák visszamaradt szaftjában kisütött hasábburgonyával tálalom.
Így is nagyon tömény kaja, ezért én inkább reggelire készítem – arra is csak ritkán -, hogy egész nap lemozogják.