Hozzávalók:
. Sajt tekercs- ahogy én készítem
1 kg trappista sajt
10 db főtt tojás / kemény
40 dkg gépsonka vagy sonkaszalámi,négyszögletes,vékonyra szeletelve
25 dkg ráma margarin
egy kevés pirospaprika apróra vágva/ kaliforniai,pritamin
petrezselyemzöld apróra vágva
ízlés szerint fehér bors
só, evőkanál tejföl,majonéz, de el is maradhat
*
Elkészítés:
A főtt tojásokat lereszelem vagy burgonya nyomón áttöröm,,összekeverem a margarinnal, ízesítem fehér borssal, sóval,beleteszem a többi hozzá valókat is,
A sajtot másfél- cm-esre felvágatom ,/ 14 x7 x 1.5 cm /majd db-onként külön-külön a sajtot forrásban lévő, lobogó vízbe teszem, hogy a sajt megolvadjon 1 -2 percig,kiveszem nylon fóliára teszem, majd kinyújtom, kb. 25 cm x 15 cm-es téglalappá,
– ráhelyezem a sonkaszeleteket, rákenem a tojásos masszát, felgöngyölöm, és fóliában hűtőszekrénybe teszem, másnap felszeletelem.
Ebből a mennyiségből 5 rúd van
Jó étvágyat !