Hozzávalók:
Finom étel koronája a LANTOS Borászat terméke : www.lantosbor.hu
*
Elkészítés:
A halszeleteket hagyjuk szobahőmérsékleten felolvadni, megszórjuk sóval.
A vizet leöntjük alóla, kicsit meg is törölhetjük.
A fokhagymakrémmel bedörzsöljük a szeleteket és meghintjük a borssal.
Egy felforrósított serpenyőben mindkét oldalukat 4-4 perc alatt elősütjük.
Külön olaj nem szükséges alá.
A forgatáshoz érdemes egy lapát szerű konyhai eszközt használni, mert a halfilé könnyen törik.
Egy kisebb méretű jénai edénybe vagy tepsibe belekanalazzuk az olajat, meghintjük zsemlemorzsával.
A kefirt egy tálkába öntjük.
Az elősütött szeleteket megforgatjuk benne, óvatosan, ne törjenek szét.
Majd az előkészített jénaiba fektetjük, a maradék kefirrel meglocsoljuk és a reszelt sajttal befedjük a halakat.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Finomra vágott petrezselyemlevéllel és fűszerpaprikával meghintve, párolt rizs körettel, melegen kínáljuk.
Akik szeretik, citrommal is ízesíthetik.