Sáfrányos, pestós kenyér

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Haladó

Sáfrányos, pestós kenyér

Sáfrányos, pestós kenyér

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2db paradicsom,
4db tojás,
125 ml olaj,
2 mokkás kanál sáfrány (kurkuma)
300 g liszt,
1 csomag sütőpor,
50 g parmezán vagy gouda sajt,
1 kis üveg pesto (150 g),
50 g fenyőmag,
só és frissen őrölt bors, ízlés szerint

*

Elkészítés:

A paradicsomokat megmossuk és felkockázzuk a TW Új Generációs Szeletelő Késsel. A 3 literes Konyhaművész Pro Tálban összekeverjük a tojásokat, az olajat, a sáfrányt, a sót, a frissen őrölt borsot, a lisztet és a sütőport.
A parmezán vagy a gouda sajtot a Konyhai Malommal lereszeljük és hozzáadjuk a keverékhez. A Szilikon Király formába tesszük a tészta 1/3 részét, rászórjuk a kockákra vágott paradicsom felét, a pesto felét, majd ismét tészta következik, paradicsom és pesto. Végül a maradék tésztával befedjük, és a tetejére rászórjuk a fenyőmagot.
Előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
Langyosan vagy hidege tálaljuk.
Az elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:
TW Új Generációs Szeletelő Kés
3 literes Konyhaművész Pro Tál
Konyhai Malom
Szilikon Király forma
Kristály só/bors Őrlő
Új Hullám Tányérok hozzávalók kiméréséhez
TW Digitális Konyhamérleg
TW Új Generációs Sajtkés
Konyhaművész Mérőkancsó 0,5 l-es
Kerek Rugalmas Vágólap
Mesterfogás Habverő
TW Új Generációs Kenyérvágó Kés

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sáfrányos, pestós kenyér