Hozzávalók:
15 dkg vaj, vagy margarin
7,5 dkg porcukor
15 dkg olvasztott étcsokoládé
6 tojás
7 g cukor
1 cs. vaníliás cukor
15 dkg liszt
1 cs. sütőpor
25 dkg baracklekvár
15 dkg étcsokoládé
*
Elkészítés:
A vajat, vagy margarint kikeverem a porcukorral, hozzáadom az olvasztott csokit, azzal is keverem. Ezután következik egyenként a tojások sárgája, azokkal is jól elkeverem. Aztán a 7 g cukorral és vaníliás cukorral keményre vert habot keverem hozzá óvatosan, végül a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm a masszát és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütöm, kb. 40 perc alatt sül meg.
Amikor kihűlt a piskóta ketté vágom, meglocsolom a felforralt baracklekvárral, a tetejét és oldalát is azzal kenem be. Megvárom amíg a tészta jól beszívja a lekvárt végül leöntöm olvasztott csokival.