Hozzávalók:
Hozzávalók
20 dkg csokoládé,
20 dkg vaj,
20 dkg cukor,
20 dkg liszt,
8 egész tojás,
1-1.vanilíás cukor és sütőpor,
a forma kikenéséhez zsír és liszt,
a bevonáshoz 15 dkg csokoládé,
30 dkg savanykás gyümölcsíz.
*
Elkészítés:
1. A tojások sárgáját, az olvasztott vajat és a cukor egyharmad részét habosra kikeverjük, és lassan keverve hozzáadunk 20 dkg olvasztott, lehűtött csokoládét.
2. A tojások fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, és az egészet könnyedén elkeverjük a vajas masszába és hozzáadjuk a 20dkg liszt a vanilíás cukrot és a sütőport.
3. Zsírozott, lisztezett formában, 180fokon, sütőtől függően 40-50 percig /tűpróbáig/ sütjük. deszkára vagy rácsra borítva hűtjük ki, ezután három lapra vágjuk, majd forró, fanyar (ribizli, meggy, áfonya) lekvárral megkenjük a lapokat, és egymásra helyezzük.
4. A tetejét vagy porcukorral hintjük be, vagy 15 dkg felolvasztott csokoládéval vonjuk be.
5. Ha a bevonat megszilárdult, lehet szeletelni.
Tanácsolom, hogy egyszerre csak annyit vágjunk le a tortából, amennyi elfogy, a többit takarjuk le fóliával, a Sacher-torta így száraz, hűvös helyen, pl. kamrában, két hétig is eláll.