Sacher torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Sacher torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók
20 dkg csokoládé,
20 dkg vaj,
20 dkg cukor,
20 dkg liszt,
8 egész tojás,
1-1.vanilíás cukor és sütőpor,
a forma kikenéséhez zsír és liszt,
a bevonáshoz 15 dkg csokoládé,
30 dkg savanykás gyümölcsíz.

*

Elkészítés:

1.      A tojások sárgáját, az olvasztott  vajat és a cukor egyharmad részét habosra kikeverjük, és lassan keverve hozzáadunk 20 dkg olvasztott, lehűtött csokoládét.
2.      A tojások fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, és az egészet könnyedén elkeverjük a vajas masszába és hozzáadjuk a 20dkg liszt a vanilíás cukrot és a sütőport.
3.      Zsírozott, lisztezett formában, 180fokon, sütőtől függően 40-50 percig /tűpróbáig/ sütjük. deszkára vagy rácsra borítva hűtjük ki, ezután három lapra vágjuk, majd forró, fanyar (ribizli, meggy, áfonya) lekvárral megkenjük a lapokat, és egymásra helyezzük.
4.      A tetejét vagy porcukorral hintjük be, vagy 15 dkg felolvasztott csokoládéval vonjuk be.
5.      Ha a bevonat megszilárdult, lehet szeletelni.
Tanácsolom, hogy egyszerre csak annyit vágjunk le a tortából, amennyi elfogy, a többit takarjuk le fóliával, a Sacher-torta így száraz, hűvös helyen, pl. kamrában, két hétig is eláll.

Sacher torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sacher torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!