Hozzávalók:
10 deka étcsokoládé (70 %-os)
8 deka vaj
8 deka liszt
8 deka porcukor
3 tojás
1 késhegynyi szódabikarbóna
fél literes üveg baracklekvár
3 cent rum
10 deka étcsoki bevonni
*
Elkészítés:
Először felolvasztottam a csokoládét, és míg hűlt kemény habbá vertem a tojásfehérjéket a fele porcukorral.
Egy csipet sót és pár csepp citromlevet mindig teszek hozzá, ha külön nem írom, akkor is.
A szobahőmérsékletű vajat a többi porcukorral felhabosítottam, majd egyenként hozzákevertem a tojások sárgáit.
Ezután ebbe a masszába beleöntöttem a langyosra hűlt olvasztott csokoládét állandó keverés mellett, majd felváltva a tojáshabot és a szódabikarbónás lisztet adtam hozzá.
mindent összekevertem, de óvatosan, hogy a tojáshabot ne törjem össze.
Csatos, 18 cm átmérőjű kerek formába öntöttem a tésztát, melyet előbb sütőpapírral béleltem.
Eddigre már előmelegítettem a sütőt 160 fokra, és alsó-felső lángon 1 óra hosszat süttöttem.
A formában hagytam kihűlni.
Kihűlés után két lapba vágtam és megkentem kevés rummal elkevert baracklekvárral.
Összeborítottam a piskótákat és egészben is bekentem a külsejét baracklekvárral.
Ezután két órára hűtőbe került, majd olvasztottam 10 deka 70 % -os csokit és bevontam vele a tortát.