Hozzávalók:
24 dkg + 2 evőkanál liszt
1 csipet só
5 evőkanál cukor
10 dkg hideg vaj
2 evőkanál őrölt mandula
60 dkg nektarin
kb 50 ml hideg víz
*
Elkészítés:
Szitáljuk egy tálba a 24 dkg lisztet, adjuk hozzá a sót és 1 evőkanál cukrot, keverjük össze, majd gyors mozdulatokkal morzsoljuk el benne a hideg vajat, közben kis adagokban adjunk hozzá kb 50 ml hideg vizet, hogy a tészta összeálljon.
Tegyük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (én tortaformába tettem), majd kézzel nyomkodjuk téglalap alakúra úgy, hogy a széle vastagabb maradjon.
Keverjünk össze 2 ek lisztet, 4 ek cukrot és az őrölt mandulát, majd szórjuk meg a 2/3 részével a tésztát.
A nektarint tisztítsuk meg, vágjuk félbe, távolítsuk el a magját, majd vékonyan cikkezzük fel a húsát.
Halmozzuk a gyümölcsöt a tészta tetejére, majd a szélét kissé igazítsuk rá a gyümölcsre peremet formálva a süteménynek.
Szórjuk meg a maradék lisztes-cukros-mandulás keverékkel.
(Nekem már nem jutott tészta, hogy visszahajtsam a tetejére, de így is jó lett!) Toljuk a süteményt a 185 fokra előmelegített sütőbe, és süssük készre kb.
40 perc alatt, azután hagyjuk kissé hűlni, majd szeletelve tálaljuk.