Hozzávalók:
Tészta: .
0.5 kg liszt
30 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
1 cs sütópor
3 db tojás sárgája
kevés tejföl
Töltelék:
0.5dl rum, vagy aroma
2 ek barack lekvár
1 dl vaníliás tej
Tojáshab:
30 dkg porcukor
3 db tojás fehérje
*
Elkészítés:
Tészta elkészítése: A lisztet, a Rama margarint, a porcukrot, a sütőport, a tejfölt és a tojások sárgáját jól összedolgozunk, majd a három lapot sütünk belőle.
Töltelék: Egy lapot összetörünk, és leöntjük a vaníliás tejjel, majd összedolgozzuk a lekvárral, a Rama margarinnal és a rummal. Robotgéppel habosra keverjük.
Az első lapra rákenjük a tölteléket, majd rátesszük a másikat és jól megnyomkodjuk. A tetejére tojáshabot kenjünk és villával csíkokat húzunk rá.
Tojáshab: A tojások fehérjét 30 dkg porcukorral gőz felett felverjük.


