Rumos meggyleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Rumos meggyleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

meggy: 50 dkg
tejföl: 2 dl
liszt: 1 evőkanál
tej: 2 dl
rum: 1 dl
cukor: 10 dkg
fahéj: csipetnyi

*

Elkészítés:

A meggyet kimagozzuk és tejjel elkevert cukros vízben felforraljuk.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejfölben és behabarjuk vele a levest.
Fahéjjal ízesítjük, majd kihűtjük. Felöntjük a rummal és jégbe hűtjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rumos meggyleves