Rumos meggyes gesztenyetorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Banyu

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

240

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

  • 8 babapiskóta
  • 25 dkg gesztenye
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 4 k porcukor
  • 1 dl meggyes tea
  • 1 zselatinfix
  • 2 k rumaroma

Elkésztés:

Lereszeljük a gesztenyét és keményre verjük a tejszínt, majd jön a zselatinfix.
A tortaforma aljára mennek a baba piskóták, cukorral összekeverjük a gesztenyét, majd mascarponéval és a rumaromával majd jöhet is a tejszínhab,
A krémből teszünk félre a díszítéshez, a többi mehet a piskótára.
Lefedjük fóliával -4-5 órát, hűteni kell.
Tálalás előtt díszíthetjük krémmel, csoki reszelékkel illetve csokiba mártott meggyel.
Rumos meggyes gesztenyetorta