Rumos meggyes csokitorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Arenka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

100

Nehézség

Haladó

Rumos meggyes csokitorta

Rumos meggyes csokitorta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A tésztához:
8 db tojás
8 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1 evőkanál sötét színű kakaópor
1 kávéskanál sütőpor.
A krémhez:
3dl tej
1 db vaníliás pudingpor
1 vaníliáscukor
7 evőkanál porcukor
25 dkg margarin
5 dkg csokoládé
A rétegezéshez ízlés szerint rumos meggy.
A díszítéshez csokiba mártott rumosmeggy, kókuszreszelék.

*

Elkészítés:

Elkészítjük 8 tojásból a piskótát: a fehérjét pici sóval keményre verjük,hozzáadjuk a cukrot, keményre verjük, aztán egyenként a tojássárgáját, végül a kakaóporral és a sütőporral összekevert lisztet. Beleöntjük a formába,/kicsit folyik ki belőle/, előmelegített sütőben, a középső rácson 10 percig egész lángon, majd takarékon sütjük.Ez nálam palackos gáz esetében 90 percet vett igénybe.
Elkészítjük a főtt krémet: leáztatjuk tejben a pudingport 15 percig állni hagyjuk, a maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos tejet, keményre főzzük.Amíg meleg, belekeverjük a csokoládét.Hűlni hagyjuk, majd összedolgozzuk a margarinnal és a porcukorral.
A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, megkenjük krémmel, meggyet teszünk rá, a következő lapot ugyanígy, a fedőlapot megkenjük krémmel, ráhelyezzük a csokiba mártott meggyszemeket, majd meghintjük kókuszreszelékkel.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rumos meggyes csokitorta