Hozzávalók:
Piskóta:
7 tojás
7 ek. cukor
5 ek. liszt
1 mk. sütőpor
2 ek. kakaópor
Krém:
35 dkg vaj, vagy margarin
45 dkg porcukor
7 dkg kakaópor
3,5 dl tej
1 csokipudingpor
1 ek. cukor
2-3 ek. rum, vagy kevés rumaroma
20 dkg meggydzsem
10 dkg meggybefőtt a díszítéshez
kevés kakaópor és kókuszreszelék
*
Elkészítés:
A hozzávalókból tortaformában sütök egy kerek piskótát. Egyben verem fel az egész tojásokat a cukorral, utána óvatosan belekeverem a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Amikor kihűlt háromfelé vágom és minden lapot megkenek meggydzsemmel, majd megtöltöm csokikrémmel, a torta oldalát is ezzel kenem be. A krémből veszek ki keveset, mielőtt beletenném a kakaóport, ebből nyomok rá körben kis halmokat, miután megszórtam a tetejét kakaóporral, és a mindegyikre teszek 1-1 szem meggybefőttet. Az oldalát kókuszrészekékkel díszítem.
Krém:
A vajat, vagy margarint habosra keverem a porcukorral, belekeverem a rumot, vagy rumaromát. Hozzáadom a pudingporból, tejből és 1 kanál cukorból főzött és kihűtött pudingot, majd a kakaóport, az egészet együtt jól kihabosítom. Betöltés előtt hűtőben jól lehűtöm.