Rumos-meggyes csokitorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Haladó

Rumos-meggyes csokitorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Piskóta:
7 tojás
7 ek. cukor
5 ek. liszt
1 mk. sütőpor
2 ek. kakaópor
Krém:
35 dkg vaj, vagy margarin
45 dkg porcukor
7 dkg kakaópor
3,5  dl tej
1 csokipudingpor
1  ek. cukor
2-3 ek. rum, vagy kevés rumaroma
20 dkg meggydzsem
10 dkg meggybefőtt  a díszítéshez
kevés kakaópor és kókuszreszelék

*

Elkészítés:

A hozzávalókból  tortaformában sütök egy kerek  piskótát.  Egyben verem fel az egész tojásokat  a cukorral, utána óvatosan belekeverem a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Amikor kihűlt  háromfelé vágom és minden lapot megkenek meggydzsemmel, majd megtöltöm csokikrémmel, a torta oldalát is ezzel kenem be. A krémből veszek ki keveset, mielőtt beletenném a kakaóport, ebből nyomok rá körben kis halmokat, miután megszórtam a tetejét  kakaóporral, és a mindegyikre teszek 1-1 szem meggybefőttet. Az oldalát kókuszrészekékkel díszítem.
Krém:
A vajat, vagy margarint habosra keverem a porcukorral, belekeverem a rumot, vagy rumaromát.  Hozzáadom a  pudingporból, tejből és  1 kanál cukorból  főzött és kihűtött pudingot, majd a kakaóport,  az egészet együtt  jól kihabosítom.  Betöltés előtt hűtőben jól lehűtöm.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rumos-meggyes csokitorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!