Hozzávalók:
Hozzávalók:
2x 4 tojás
2x 8dkg porcukor
2x 6 dkg finomliszt
2x 2 dkg kakaó
2x 2 ek víz
2x 1 ek olaj
2x 1 / 2 sütőpor
Töltelék:
680 dkg meggybefőtt (jól lecsepegtetni)
3 ek rum vagy rumaroma, 10 dkg babapiskóta gömbölyű, amit négyfelé tördelünk a krémhez, 2 cs tejszínű puding, 5 dl tej, 20 dkg cukor, 25 dkg ráma
A tészta hozzávalóiból kétszer kell egyforma lapot sütni!
*
Elkészítés:
Tészta:
4 tojás sárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a vizet és olajt. A liszthez hozzákeverem a kakaót és sütőport, és így egyben beleszitálom a tojásos masszába. A tojásfehérjét kemény habbá verem és lazán beleforgatom a masszába. Zsírozott lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt, 24×35 cm-s vagy ehhez közelítő nagyságú tepsibe teszem. Előmelegített sütőben 20 percig sütöm 180 C-n.Ne nyisd ki az ajtót rá. Amikor kész, tűpróbát végzek ,kiveszem vagy hagyom még.Kihűléskor leveszem róla a sütőpapírt. Ugyan így járok el a második lappal is.
Töltelék
A pudingot megfőzöm tejben, még melegen hozzákeverem a cukrot. Hagyom kihűlni Lefedem vagy fóliával lezárom, így nem bőrösödik meg a teteje. .A vajat habosra keverem,és hozzáadom a kihűlt pudingot. Bele teszem a piskóta darabokat, a meggyet,és a rumot .Összekeverem majd a tölteléket rárakom az alsó lapra.. Érdemes kicsit rányomkodni, hogy a közök is krémmel telítődjenek. Ráteszem a másik lapot ezt is finoman rányomkodom. Beteszem a hűtőbe 30 percre. Végül csoki mázzal bevonom a tetejét, pár óra múlva lehet szeletelni.