Hozzávalók:
1., Tészta:
20 dkg. buzaliszt
so
1.ek. étolaj
1,1/2 dcl langyos viz
***************************************************
3, Töltelék:
1,1/2 kg alma /kemény ,savanykás /
10.dkg. fahéjas cukor
1 kis rum
citrom leve
mazsola
2., Prézlis keverék:
10 dkg zsemlemorzsa / piritott/
5 dkg cukor
5. dkg vaj /olvasztott /
*
Elkészítés:
1., Az egészet lágy tésztává gyurjuk./simára /
a tetejét megkenjük olajjal ,és 1/2 orát pihenni hagyjuk .
– Az abroszt meg hintjük liszttel,és kinyujtjuk rajta a tésztát,vékonyan,hogy átlátszo legyen .
2., Meg kenjük olvasztott vajjal,és meg hintjük a prézlis keverékkel.
3. ,Ráboritjuk a halmozott almaszeleteket,megszorjuk a rumos mazsolával .
_ Majd a rétest abrosz segitségével föltekerjük,és rátesszük a tepsire.
– Meg kenjük olvasztott vajjal,és 180 C-on sütjük kb. 40 percig.
Ismét a kis kuktáim segitettek 🙂
Jo étvágyat kivánok hozzá 🙂