Rumos diós kókuszgolyó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Rumos diós kókuszgolyó

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg darált háztartási keksz, 10 dkg darált dió
5 dkg vaj, vagy margarin
3 dkg kakaópor
20 dkg porcukor
1/2 dl rum, vagy rumaroma
1 üveg magozott meggybefőtt
20 dkg kókuszreszelék

*

Elkészítés:

A kekszet ledarálom, hozzászórom a darált diót, a porcukrot, a kakaóport, majd összegyúróm a puha vajjal, vagy margarinnal, és annyi meggybefőtt lével, hogy formázható massza legyen. Jól összedolgozom.
A meggyre ráöntöm a rumot, abban áztatom fél órán át, lehet rumaromával is helyettesíteni, akkor egy kis vízzel kell hígítani az aromát.
Vizezett kézzel golyót formálok  a masszából,  majd mindegyik  közepébe teszek 1-1 szem rumos meggyet,  ezután kókuszreszelékbe forgatom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rumos diós kókuszgolyó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!