Hozzávalók:
1/2 kg darált háztartási keksz, 10 dkg darált dió
5 dkg vaj, vagy margarin
3 dkg kakaópor
20 dkg porcukor
1/2 dl rum, vagy rumaroma
1 üveg magozott meggybefőtt
20 dkg kókuszreszelék
*
Elkészítés:
A kekszet ledarálom, hozzászórom a darált diót, a porcukrot, a kakaóport, majd összegyúróm a puha vajjal, vagy margarinnal, és annyi meggybefőtt lével, hogy formázható massza legyen. Jól összedolgozom.
A meggyre ráöntöm a rumot, abban áztatom fél órán át, lehet rumaromával is helyettesíteni, akkor egy kis vízzel kell hígítani az aromát.
Vizezett kézzel golyót formálok a masszából, majd mindegyik közepébe teszek 1-1 szem rumos meggyet, ezután kókuszreszelékbe forgatom.