Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojássárga
15 dkg porcukor
5 dkg finomliszt
3 dkg kakaó
2 ek viz
fél csomag sütőpor
Krémhez:
12 dkg porcukor
2 tojás
1,5 dl tej
1 vaniliáscukor
10 dkg margarin
12 dkg darált dió
2 ek rum
*
Elkészítés:
A tojássárgákat a vizzel és a porcukorral jól elkeverjük, majd belekeverjük a többi hozzávalót és sütőpapirral bélelt tepsiben sütjük.
Ha kivettük a sütőből, feltekerjük egy konyharuhával, és hagyjuk kihűlni.
Utána a következő krémmel kenjük.
A két tojást jól elkeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a meglangyositott tejet és vaniliás cukrot, s gőz fölött sűrűre főzzük.
(Én lábosban szoktam, lassú tűzön, igy gyorsabb).
Ha kihűlt, akkor belekeverjük a habosra kevert margarint, a diót és a rumot.
Én csak úgy hivom, mennyei diós-krém.
Jó étvágyat kivánok!!