Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
15 dkg vaj, vagy Rama
15 dkg cukor
1 evőkanál keserű kakaó
10 dkg rétesliszt
1/2 csomag sütőpor
1 dl tej
12 dkg dió
Valamint:
1/2 üveg savanykás lekvár
A diós krémhez:
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál rum vagy rumaroma
A kakaós krémhez:
1 tojás
3 evőkanál keserű kakaó
10 dkg porcukor
20 dkg vaj, vagy Rama
A csokimázhoz:
1 dl étolaj
10 dkg keserű csokoládé
*
Elkészítés:
A tésztához 4 tojássárgáját kikeverünk 15 dkg vajjal, 15 dkg cukorral és 1 evőkanál keserű kakaóval. Hozzáadunk 10 dkg réteslisztet, fél csomag sütőport, továbbá 1 dl langyos tejet, 12 dkg darált diót, végül a felvert tojásfehérjét. Kissé híg lesz de ez ne zavarjon. Sütőpapiros tepsiben megsütjük 180 fokon 15-20 perc alatt.
A tésztát megkenjük lekvárral, lehet bármilyen savanykás ízű, pl. barack, alma, birsalma, rebarbara, szilva stb.
Sűrű krémet keverünk 20 dkg darált dióból, 15 dkg porcukorból, 1 csomag vaníliás cukorból és 4 evőkanál rumból (aromából), majd villával szétegyengetjük a tésztán.
Ezt követően 1 tojást, 3 evőkanál keserű holland kakaót, 10 dkg porcukrot, 20 dkg vajat habosra keverünk, majd kanalanként rákenjük a diós töltelékre.
Csokimáz kerül a tetejére, amihez 10 dkg étcsokoládét vízgőz felett felolvasztunk, hozzáadjuk az 1 dl olajat, vékonyan felvisszük a krém tetejére.
Hűvös helyre tesszük 1-2 órára.