Hozzávalók:
Tészta hozzávalói;1 kg liszt, 400 ml langyos tej, 7 evőkanál kristálycukor,200 gramm sertés zsír, 150 gramm kefir,50 gramm friss élesztő,1 csipet só,150 gramm cukrozatlan kakaópor.
Krém; 600 ml tej, 2 cs csokoládés pudingpor, 1 rum aroma, 2 cs vaníliás cukor, 5 evőkanál kristálycukor, 1 tábla tejcsokoládé töltetlen.
*
Elkészítés:
Tészta elkészítése; egy tálba bele morzsoljuk az élesztőt, teszünk bele egy evőkanál kristálycukrot, felöntjük a langyos tejjel, jól összekeverjük és egy kanál lisztet szórunk a tetejére.
Hagyjuk állni 10 percet, majd hozzáadjuk a maradék cukrot, zsírt, kefirt, lisztet, sót és kézzel egynemű tésztává dagasztjuk.
Lefedve hagyjuk kelni egy órát.
Krém; a tejből, vaníliás cukorból, kristálycukorból, pudingporból jó sűrű pudingot főzünk.
Levesszük a tűzhelyről és még melegen bele keverjük a rum aromát és apránként a csokoládét, majd hagyjuk kihűlni.
Tészta; mikor letelt az egy óra kelesztés félbe vágjuk a tésztát és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport.
Így van kettő tésztánk egy kakaós és egy sima.
Ezeket szintén ketté vágjuk, így van 4 adag tésztánk.
Egy kakaósat és egy sima tésztát kör alakúra nyújtunk.
Elsőnek a kívül kakaósat csináltam.
Ezért a sima lapot szélesebbre nyújtjuk 1 centiméterrel.
Rátesszük a kakaós lapra és késsel elvágjuk 12 felé.
Így háromszögeket kapunk.
Nyújtófával egyesével még nyújtunk rajta.
A szélesebb részére teszünk egy kevés tölteléket és feltekerjük.
Ezt csináljuk a többivel is.
A második a kívül fehér tészta.
Kör alakúra nyújtjuk a tésztákat, viszont most a kakaósat nyújtjuk 1 centiméterrel nagyobbra.
A sima fehér tésztára rátesszük a kakaósat és 12 felé vágjuk.
Így háromszögeket kapunk.
Nyújtófával egyesével még nyújtunk rajta.
A szélesebb részére teszünk a töltelékből és szorosan feltekerjük.
Ezt tesszük a maradék tésztákkal.
Előmelegített sütőben 180 fokon alsó-felső fokozaton 30 percig sütjük.
Ha valaki nem biztos benne, hogy megsült nézze meg az alját.
Ha megsült aranybarna lesz egy csíkban vagy foltban.
A kívül kakaós tésztán is látszik majd!


