Rumos csokitorta málnadzsemmel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Rumos csokitorta málnadzsemmel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

5 tojás
5 ek. cukor
4 ek. liszt
2 ek. kakaópor
1 mk. sütőpor
20 dkg vaj, vagy margarin
30 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
1/2 cs.  vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
1 vaníliás cukor
3 ek. rum, vagy ennek megfelelő rumaroma
30 dkg málnadzsem

*

Elkészítés:

A 6 tojásból sütök egy szögletes, kakaós piskótát. A tojásokat egyben verem fel a cukorral, majd amikor kemény a massza belekeverem a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten tűpróbáig sütöm.
A vajat vagy margarint  habosra keverem a  porcukorral, hozzáadom  a pudingporból, a tejjel és vaníliás cukorral főzött, kihűtött pudingot, majd a kakaóport és a rumot, vagy rumaromát. Együtt jól kihabosítom a krémet. A piskótát kettévágom, megkenem málnadzsemmel, majd erre jön a krém, befedem a másik lappal, azt is megkenem előbb málnadzsemmel, majd a krémmel és az oldalát is bevonom.  Lehet díszíteni tortadarával, vagy csokibonbonnal.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rumos csokitorta málnadzsemmel