Hozzávalók:
5 tojás
5 ek. cukor
4 ek. liszt
2 ek. kakaópor
1 mk. sütőpor
20 dkg vaj, vagy margarin
30 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
1/2 cs. vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
1 vaníliás cukor
3 ek. rum, vagy ennek megfelelő rumaroma
30 dkg málnadzsem
*
Elkészítés:
A 6 tojásból sütök egy szögletes, kakaós piskótát. A tojásokat egyben verem fel a cukorral, majd amikor kemény a massza belekeverem a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten tűpróbáig sütöm.
A vajat vagy margarint habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a pudingporból, a tejjel és vaníliás cukorral főzött, kihűtött pudingot, majd a kakaóport és a rumot, vagy rumaromát. Együtt jól kihabosítom a krémet. A piskótát kettévágom, megkenem málnadzsemmel, majd erre jön a krém, befedem a másik lappal, azt is megkenem előbb málnadzsemmel, majd a krémmel és az oldalát is bevonom. Lehet díszíteni tortadarával, vagy csokibonbonnal.