Hozzávalók:
Piskóta:
6 tojás
6 ek. cukor
5 ek. liszt
1 mk. sütőpor
2 ek. kakaópor
Krém:
25 dkg vaj, vagy margarin
35 dkg porcukor
7 dkg kakaópor
2 dl tej
fél cs. vaníliás pudingpor
2-3 ek. rum, vagy kevés rumaroma
20 dkg eper
15 dkg eperlekvár
*
Elkészítés:
A hozzávalókból sütök egy kerek kakaós piskótát. Én egyben verem fel az egész tojásokat a cukorral, utána óvatosan belekeverem a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Amikor kihűlt, egy nagy recés késsel háromfelé vágom. Megtöltöm a krémmel, az oldalát is körben bekenem. Tetejére rakok pár szem félbevágott epret, amire eperlekvárt teszek.
Krém:
A vajat, vagy margarint habosra keverem a porcukorral. Hozzáadom a fél csomag pudingporból, a tejjel főzött és kihűtött pudingot, ettől könnyű lesz a krém. Majd következik a kakaópor és a rum, ez egészet jól kihabosítom.
Önmagában is finom rumos csokitorta, de rakhatunk rá többféle gyümölcsöt, attól még finomabb lesz.