Hozzávalók:
1 kg darált hús
10 db tojás
6 db zsemle
zemlemorzsa
delikát, bors, só
pirospaprika
1 fej vörös hagyma
2 gerszd fokhagyma
olaj
*
Elkészítés:
A zsemléket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a darált húst, 4 tojást, a hagymákat apróra vágva, ízlés szerint ízesítjük és kevés zsemlemorzsával összedolgozzuk. A maradék tojást keményre főzzük és ha kihűltek akkor félbe vágjuk. Egy tepsit kiolajozunk, a húsos massza feléből rudat formázunk, és ráfektetjük a tojásokat. A maradék masszával befedjük a tokásokat és alaposan összenyomkodjuk. Meghintjük zsemlemorzsával és alufóliával lefedve megsütjük. 10 percig fólia nélkül sütjük, hogy szép színe legyen. Körettel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!