Hozzávalók:
1 kg darált hús
3 dl paradicsomszósz
2 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 kk bazsalikom
1 csipet oregáno
2 ek zsemlemorzsa
1 ek liszt
20 dkg reszelt sajt
só
őrölt bors
*
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megnyomjuk, majd kevés olajon megpároljuk.
Hozzáadjuk a darált húst ( lehet sertés, pulyka, de marha is) és fehéredésig pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük paradicsomszósszal.
Levesszük a tűzről.
A spagettit bő, sós, forró vízben, fogkeményre (al dente) főzzük, leszűrjük.
Kicsit hűtünk rajta.
A ragut befűszerezzük a zöldfűszerekkel, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a lisztet, és a reszelt sajt 2/3-át.
Összekeverjük a spagettivel, majd tepsibe, vagy sütőtálba terítjük.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és összesütjük.
Mivel minden előfőtt-sütött, pár perc alatt készre sül előmelegített sütőben.
Ha kicsit hagyjuk hűlni a szeletelés előtt, szép kockák vághatók belőle.