Hozzávalók:
25 dg teljes kiorlésu rozsliszt
25 dg kenyér liszt / nálunk T-650/
1 evokanál sikér /nálunk lepok/
3,3 dcl víz /ez fugg a lisztek minoségétol/
1/2 dcl olaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor /xilit/
1 evokanál ecet
2 dg friss éleszto.
*
Elkészítés:
A kenyérsuto aljába beleontjuk a vizet, olajat, ecetet és a sót. Rászórjuk a liszteket, a sikért belekeverjuk, majd a liszt tetejére rászórjuk a cukrot / xilitet/ és rámorzsoljuk az élesztot.
A dagasztás programra állítjuk, ami egyben meg is keleszti a tésztát, ez másfél óra.
Miután megkelt, lisztezett szilikonra ontottem és átgyúrtam, majd a sutoformába tettem és még hagytam a duplájára kelni.
Majd bevagdostam és kb 50 perc alatt meg is sult.