Rozskenyér

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Rozskenyér

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dkg. liszt  / háromféle lisztet használok, magvas,    graham és finomliszt
4-5 dkg élesztő
2 kávéskanál só,
3-4 dl viz langyos
3 evőkanál olivaolaj
1 tojás

*

Elkészítés:

Az élesztőt megfuttatom egy kevés vizben
A hozzávalókat keverőtálba rakom, dagasztóval kikeverem, akkor jó ha már elvállik a tál oldaláról.
Megkelesztem, legalább kétszer visszagyurom, ujrakelesztem, végül véknyan olajozott formába téve véglegesre kelesztem, bevagdosom, tojással lekenem.
170-200 fokos sütőben megsütöm. Akkor jó ha a formából kivéve kopog az alja, ha nem visszarakom a rácsra forma nélkül és pár percig még sütöm. 5 napig garantáltan puha marad.

Rozskenyér

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rozskenyér