Rózsaszín cukormáz, bodza bogyóból!

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Olgis

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (1 szavazat)

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg porcukor,
3 ek olaj,
2 ek bodzalé.

*

Elkészítés:

A hozzávalókat simára keverjük!
Szép fényes lesz, hamar megköt.
Tojás nem kell bele.
Kis adagban 2 evőkanálnyi mennyiséget fagyasztok le, egy kis zacskóban, amit befőttes üvegbe állítva rakok a fagyóba.
A mi vidékünkön a fehér szőlő közé téve a présben, szép színes, piros bort készítenek.
De ehhez, augusztusban kell szedni és lefagyasztani a bogyókat, mert mikor a szőlő érik, már nem lesz bodza bogyó.

Rózsaszín cukormáz, bodza bogyóból!