Hozzávalók:
32 dkg liszt
6 dkg cukor
5 dkg margarin
1 evőkanál tejföl
3 tojás
1/2 teáskanál sütőpor ,
pici só
1 tojás a kenéshez
olaj a sütéshez
házi lekvár és porcukor a diszitéshez
*
Elkészítés:
-a hozzávalókból tésztát gyúrunk …30 percre a hüzőben pihentetjük
-ezután 1-2 mm vastagra nyújtjuk
-a tésztalapból 3 külömböző méretü kőrt vagy virágot szúrunk ki 1-1 fánkhoz
-a köröket a széleknél sugarasan 3-4 helyen bevagdossuk
-majd a legnagyobbat alulra tesszük a közepét tojással megkenjük erre jön a középső kör,annak is bekenjük tojással a közepét majd legfölülre kerül a legkisebb kör vagy virág
– fánkokat középen egy fakanál végével erösen benyomjuk ,hogy ne essen szét a rózsa és oda teszünk majd lekvárt
-a fánkokat bő forró olajban megsütjük,
-szalvátára szedjük ,hogy a felesleges olaj lecsöpögjön
-ha kihültek a mélyedésbe lekvárt teszünk ,és porcurorral megszorva tálaljuk