Rózsafánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

8

Nehézség

Rózsafánk

Recept leírás:

Hozzávalók:

32 dkg liszt
6  dkg cukor
5 dkg margarin
1  evőkanál tejföl
3  tojás
1/2  teáskanál sütőpor ,
pici só
1 tojás a kenéshez
olaj a sütéshez
házi lekvár és porcukor a diszitéshez

*

Elkészítés:

-a hozzávalókból tésztát gyúrunk …30 percre a hüzőben pihentetjük
-ezután 1-2 mm vastagra nyújtjuk
-a tésztalapból 3 külömböző méretü kőrt vagy virágot szúrunk ki 1-1 fánkhoz
-a köröket a széleknél sugarasan 3-4 helyen bevagdossuk
-majd a legnagyobbat alulra tesszük a közepét tojással megkenjük erre jön a középső kör,annak is bekenjük tojással a közepét majd legfölülre kerül  a legkisebb kör vagy virág
– fánkokat középen egy fakanál végével erösen benyomjuk ,hogy ne essen szét a rózsa és oda teszünk majd lekvárt
-a fánkokat bő forró olajban megsütjük,
-szalvátára szedjük ,hogy a felesleges olaj lecsöpögjön
-ha kihültek a mélyedésbe lekvárt teszünk ,és porcurorral megszorva tálaljuk

Rózsafánk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rózsafánk