Rózsafánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Anna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Rózsafánk

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávaló: fél kg. liszt, 3 tojás, 5 dkg. élesztő,4 dkg olvasztott margarin, pici só, és  másfél dl. tej. 3 db. kocka cukor, 1 evőkanál rum.
Lekvár a közepébe, és vaniliás porcukor a tetejére

*

Elkészítés:

Elkészítés: A tejben a cokorral az élesztőt felfuttatjuk,majd a knyér sütő gépbe tesszük./ A dagasztó kelesztő programot használtam. /Elindítjuk a gépet és apránként az összes belevalót hozzá keverjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk. Én a feléből rendes hagyományos fánkot sütöttem, a másik felét sodrófával elnyújtottam 3 mm. re., majd külömböző méretű szaggatóval kiszaggattam, és kb másfél centinként bevagdostam, majd hármat egymásra tettem, és az mutató újjammal a közepét jól benyomtam. Bő forró olajban sütöttem meg.Fordítva, fejjel lefelé kell sütni. Ha már picit hült, a közepébe csokis szilva lekvárt tettem, és vaniliás porcukorral hintettem meg.

Rózsafánk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rózsafánk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!